Tarkastusohjeet

Oiva-arviointiohjeet

Oiva-arviointiohjeet on tarkoitettu kuntien elintarvikevalvojille viranomaiskäyttöön. Ohjeet toimivat valvojien apuna Oiva-arvosanoja määriteltäessä. Yritykset voivat käyttää ohjeita apuna oman toimintansa suunnittelussa.

Arviointiohjenippuja on kaksi:

  1. ilmoitetuille elintarvikehuoneistoille, johon kuuluvat elintarvikkeiden myynti, tarjoilu ja teollinen valmistus (vilja, kasvis, hedelmät, marjat, juomat, valmisruoat, ravintolisät, erityisruokavaliovalmisteet) sekä pakkaamien, kuljettaminen ja varastoiminen.
  2. hyväksytyille elintarvikehuoneistoille, johon kuluvat maito-alan, liha-alan, kala-alan ja muna-alan laitokset.

Eviran muut valvontaohjeet löytyvät Eviran internetsivuilta: lomakkeet ja ohjeet

Arviointiohjeiden muutokset

  • 3.7.2017 Sekä ilmoitettujen että hyväksyttyjen elintarvikehuoneistojen ohjeita on päivitetty, katso tarkemmin     ohjenippujen omilta sivuilta
  • 1.1.2017 Sekä ilmoitettujen että hyväksyttyjen elintarvikehuoneistojen ohjeita on päivitetty, katso tarkemmin ohjenippujen omilta sivuilta
  • 16.9.2016 Sekä ilmoitettujen että hyväksyttyjen elintarvikehuoneistojen ohjeita on päivitetty, katso tarkemmin ohjenippujen omilta sivuilta
  • 18.12.2015 Sekä ilmoitettujen että hyväksyttyjen elintarvikehuoneistojen ohjeita on päivitetty, katso tarkemmin ohjenippujen omilta sivuilta

 

Muokattu 30.6.2017