Oiva-raportin esilläpito

  • yrityksen sisäänkäynnin yhteydessä, kun kuluttaja asioi yrityksessä
  • yrityksen internetsivulla raporttina tai linkki oivahymy-hakuun
  • oivahymy.fi haku
    Eviran määräys 2/2016

Sisäänkäynnin yhteydessä

Viimeisin Oiva-raportti (alkuperäinen) on laitettava esille asiakassisäänkäynnin yhteyteen, niin että kuluttaja helposti voi lukea sen. Jos Oiva-raportti ei ole saapunut tai raportti on vahingoittunut tai hävinnyt, uuden raportin saa ottamalla yhteyttä omaan terveystarkastajaan. Tutustu ohjeeseen.

Yrityksen internet-sivulla

Elintarvikeyrittäjän on julkaistava sähköinen versio viimeisimmistä Oiva-raportista elintarvikeyrityksen verkkosivuilla, kun yritys markkinoi elintarvikkeita sivullaan. Oiva-raportit on sijoitettava verkkosivujen ensimmäiselle sivulle, niin että raportit on kuluttajalle helposti havaittavissa. Sähköiset Oiva-raportit voidaan liittää verkko-sivuille joko pdf-muodossa tai linkittämällä oivahymy.fi/hae yrityksiä -sivustolle. Tutustu ohjeeseen.

Oivahymy.fi/hae yrityksiä sivulla

Oiva-raportit julkaistaan hakupalvelussa 10 pv niiden valmistuttua. Tarkastaja toimitta Oiva-raportin joko postitse tai yhteen sähköpostiosoitteeseen. Näin toimijalle jää aikaa tutustua raporttiin ennen sen julkistamista. Tutustu ohjeeseen.

Ilmoitus säännöllisen elintarvikevalvonnan piiriin kuulumisesta

Toimijan tulee tehdä ilmoitus kunnan elintarvikevalvontaviranomaiselle ennen toiminnan aloittamista. Valvontaviranomainen rekisteröi elintarvikehuoneiston valvontatietojärjestelmään. Ennen elintarvikehuoneiston ensimmäistä tarkastusta toimija voi halutessaan tulostaa ilmoituksen siitä, että elintarvikehuoneisto kuuluu säännöllisen elintarvikevalvonnan piiriin. Ilmoitus

 

 

Muokattu 20.9.2017