Oiva-raportin esilläpito

 • yrityksen sisäänkäynnin yhteydessä, kun kuluttaja asioi yrityksessä
 • yrityksen internetsivulla raporttina tai linkki oivahymy-hakuun
 • oivahymy.fi haku
 • Ruokaviraston määräys elintarvikevalvonnan valvontatiedoista 12/2021

  Sisäänkäynnin yhteydessä

  Viimeisin Oiva-raportti (alkuperäinen) on laitettava esille asiakassisäänkäynnin yhteyteen, niin että kuluttaja helposti voi lukea sen. Jos Oiva-raportti ei ole saapunut tai raportti on vahingoittunut tai hävinnyt, uuden raportin saa ottamalla yhteyttä omaan terveystarkastajaan. Tutustu ohjeeseen.

  Yrityksen internet-sivulla

  Kun elintarvikeyritys markkinoi elintarvikkeita sivuillaan, yrittäjän on julkaistava sähköinen versio  kolmesta viimeisimmistä Oiva-raportista elintarvikeyrityksen verkkosivuilla, mikäli tarkastukset on tehty kolmen vuoden aikana. Oiva-raportit on sijoitettava verkkosivujen ensimmäiselle sivulle, niin että raportit on kuluttajalle helposti havaittavissa. Sähköiset Oiva-raportit voidaan liittää verkko-sivuille joko pdf-muodossa tai linkittämällä oivahymy.fi/hae yrityksiä -sivustolle. Tutustu ohjeeseen.

  Oivahymy.fi/hae yrityksiä sivulla

  Oiva-raportit julkaistaan hakupalvelussa 10 pv niiden valmistuttua. Tarkastaja lähettää Oiva-raportin postitse ja yhteen sähköpostiosoitteeseen. Näin toimijalle jää aikaa tutustua raporttiin ennen sen julkistamista. Tutustu ohjeeseen.

  Ilmoitus säännöllisen elintarvikevalvonnan piiriin kuulumisesta

  Toimijan tulee tehdä ilmoitus kunnan elintarvikevalvontaviranomaiselle ennen toiminnan aloittamista. Valvontaviranomainen rekisteröi elintarvikehuoneiston valvontatietojärjestelmään. Ensimmäinen tarkastus tehdään 6 kuukauden sisällä ilmoituksen vastaanottamisesta.

   

   

  Muokattu 7.10.2021