Anmälda livsmedelslokaler

Till anmälda livsmedelslokaler hör försäljning, servering, och industriell tillverkningen (spannmål, grönsaker, frukt, bär, drycker, färdigmat, kosttillskott) samt förpackning, transport och lagring.

Till anvisningarna: anmälda livsmedelslokaler

Uppdateringar

3.7.2017 Avisningarna för anmälda livsmedelslokaler har uppdaterats enligt följande: 1.1, 1.2, 2.1, 2.3, 3.1, 3.2, 3.5, 3.7, 3.8, 4.3, 4.4, 5.5, 6.6, 11.3, 12.2, 12.3, 14.1, 17.12.  I slutet av anvisningen berättas vad som uppdaterats.

1.1.2017 Avisningarna för anmälda livsmedelslokaler har uppdaterats enligt följande: 2.3, 4.6, 5.1, 10.1, 12.1, 13.1, 13.5, 14.1, 17.16, 18.1, 19.4, 19.6. I slutet av anvisningen berättas vad som uppdaterats.

16.9.2016 Avisningarna för anmälda livsmedelslokaler har publicerats på svenska. Avisningarna för anmälda livsmedelslokaler har uppdaterats enligt följande: 2.2 2.3 3.5 5.1 6.2 bilaga 6.2 6.6 bilaga 7, 16.7 har uppdaterats och 14.1 ja 19.7 har stiliserats. I slutet av anvisningen berättas vad som uppdaterats.

18.12.2015 Avisningarna för anmälda livsmedelslokaler har uppdaterats enligt följande:3.7, 12.4 13.1 13.2 14.1, 16.1,16.2, 16.3, 16.4, 17.12, 17.13,17.14, 17.15 har uppdaterats 7.1, 7.2,7.3 15.3 har stiliserats och ny anvisningarna 3.8, 5.1, 13.4, 13.5,15.6, 16.8,19.4, 19.6, 19.7. har tillsatts. I slutet av anvisningen berättas vad som uppdaterats. Anvisningarna finns på finska och översätts som bäst till svenska.
2.11.2015 Följande anvisningar för anmälda livsmedelslokaler har uppdaterats 1.2 ja 3.1 och ny anvisning 12.5 har tillsatts
24.4.2015 Anvisning 13.4 har har tillsvidare tagits bort från Oiva. Saken (ursprungsmärkningarna av kött och fisk) bedöms ännu inte
27.3.2015 Följande anvisningar har uppdaterats : 6.6, 7.3, 10.1, 12.1, 12.2, 12.3, 13.4, 14.1, 17.2 och 17.12
1.1.2015 De uppdaterade anvisningarna tas i bruk

Ändrat 30.6.2017