Suomeksi | På svenska

Oiva-raportti

Oiva-raportti on tarkastuksista saatava, julkaistava asiakirja. Se kertoo kuluttajalle tarkastuksen aikana tehdyistä havainnoista, kuten yrityksen hygieenisestä tasosta ja tuotteiden turvallisuudesta. Oiva-raportti on pääosin kaksikielinen ja useimmiten yhden A4-arkin kokoinen.

Oiva-raportissa tulokset on ilmaistu hymynaama-asteikon avulla. Mitä paremmin yritys täyttää elintarvikelainsäädännön vaatimukset, sitä leveämpi on hymy. Aina, kun Oiva hymyilee, elintarviketurvallisuus on kuluttajan kannalta yrityksessä hyvää.

Oiva-raportti julkaistaan ensimmäisestä yritykseen 1.5.2013 jälkeen tehdystä tarkastuksesta. Tarkastettujen yritysten on laitettava Oiva-raportit myös sisäänkäyntiensä yhteyteen 1.1.2014 alkaen. Sisäänkäynneille ei ole tulossa erillistä hymynaamatarraa.

Raportteja julkaistaan tällä sivustolla sitä mukaa, kun kuntien elintarvikevalvojat tekevät valvontasuunnitelman mukaisia tarkastuksia. Valvontasuunnitelmassa eri yrityksillä on erilainen tarkastustiheys. Voi siis mennä pidemmänkin aikaa, ennen kuin jonkun tietyn tarjoilupaikan tai myymälän Oiva-raportti on sivustolla luettavissa. Ajan myötä Oivahymy.fi -hakupalvelusta löytyvät Suomen kaikki säännöllisen valvonnan piirissä olevat elintarvikealan yritykset.

Oiva-raportteja on julkaistu yli 65.000 kpl.

Näin luet Oiva-raporttia

Katsomalla kaikkia tarkastustuloksia ja lukemalla sanalliset Oiva-huomiot saat tarkemman kuvan yrityksen elintarviketurvallisuuden tasosta.

Malliraportti

malliraportti_final.jpg : 108 kB   
      Klikkaa kuva suuremmaksi